wfewefewf8.png

Is there a chance for a European Renaissance?

Renaissancelezing

De jaarlijkse lezing van het Renaissance Instituut.

2019

Op maandag 6 mei 2019 werd de tweede Renaissancelezing gehouden door de wereldberoemde schrijver en politicus Václav Klaus.

 

Václav Klaus is voormalig president van Tsjechië (2003 - 2013). Samen met Havel verzette hij zich tegen het communisme, luidde de “Fluwelen Revolutie” in die Tsjechoslowakije zou bevrijden van het Sovjet-juk, en was verantwoordelijk voor de vreedzame ontvlechting van Tsjechië en Slowakije.

 

Hij staat bekend als groot criticus van de Europese Unie en de afgelopen jaren heeft hij zich daarnaast nog gericht tegen de mondiale klimaathysterie. In de lezing ging Klaus in op de grote vragen die het Europa van nu bezighouden: immigratie, identiteit en democratie.

vaclav_klaus.png

Václav Klaus

Bekijk de hele lezing terug

 

 

Brexit. Opportunities for Britain and the Netherlands

Renaissaince Lezing 2018 door Dan Hannan
Op vrijdag 25 mei 2018 werd de eerste Renaissance Lezing gehouden door de wereldberoemde Dan Hannan in een uitverkochte Rode Hoed in Amsterdam. Dan Hannan is vooraanstaand europarlementariër, auteur van de bestsellers Why vote leave en What’s Next? en één van de architecten achter de Brexit.

 

In zijn lezing ging hij in op het veelgehoorde pessimisme ten aanzien van de Brexit en de kansen voor het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Ook sprak hij over de toekomst van de Europese Unie en de mogelijkheden voor vrijhandel buiten de EU.

 

Bekijk de hele lezing terug

 

1743790dfedbbb041146808435edbac5.jpeg

''De Lange Mars door de instituties begint hier!”